Usluge | Tretmani

U našoj ordinaciji možemo vam pružiti sljedeće vrste stomatoloških usluga:

Profilaktički postupak - profesionalno čiščenja zubi - tvrdih zubnih naslaga ultrazvukom i poliranje zubi specijalnim praškom na bazi AlO2 čime uklanjamo meke zubne naslage i pigmentacije. Na kraju premazujemo zube zaštitnim premazom na bazi floura. Nezavisno od svakodnevne oralne higijene preporuča se ovaj postupak činiti dva puta na godinu.

Konzervativna terapija podrazumijeva liječenje tvrdih zubnih struktura (cakline i dentina) uzrokovanih karijesom te korijenskih kanala - pulpe (endodoncija) a također i estetsku i funkcijsku restauracija istih. Odsutnost boli,lokalna anestezija, osnova je našeg stomatološkog tretmana. Primjena novih saznanja i visokokvalitetnih materijala iz estetske restorativne stomatologije garancija su uspjeha i zadovoljstva svih naših pacijenata. U estetskoj restorativnoj stomatologiji koristi se proces "mock-up".

Dječja stomatologija zahtjeva specifičan pristup djetetu - pacijentu a to podrazumijeva smirenost, strpljenje i razumijevanje. Socijalizacija - zbližavanje djeteta i stomatologa te uspostava povjerenja glavni je cilj. Koristi se metoda mikroinvazivne terapije karioznih oštećenja na caklini zuba, brza i bezbolna procedura, bez anestezije, minimalno invazivno za caklinu tj. čuva se tvrda zubna supstanca djeteta.

Stomatološka protetika - fiksna i mobilna, terapijski je postupak nadomještanja zubi i mekih struktura usne šupljine. U fiksnoj protetici nadomjestci su: metal-keramika, bezmetalne keramika (tlačna keramika, cirkon CAD/CAM), vestibularne ljuskice, keramički inlay-onlay. U mobilnoj protetici nalazimo lijevane (Wironit) proteze, totalne akrilatne proteze te kombinirane radove na teleskopima ili prečkama (Dolder).

Dentalna implantologija je najkompleksnija i najzahtjevnija stomatološka grana koja zahtjeva multidisciplinarni pristup i timski rad. Poznavanje svih faza rada u implantologiji garancija je kvalitete i sigurne kliničke primjene u radu sa pacijentima.

Sa pacijentom je potrebno obaviti konzultacije, klinički pregled, dijagnostičke pretrage (Rtg-panorama, denzitometriju), upoznati ga sa tijekom zahvata i pravilnim održavanjem oralne higijene te obveznim kontrolnim pregledima. Za pacijenta je izuzetno važno da zna definirati vlastite želje i mogućnosti. Dentalno-implantološki tretman se odvija u dvije faze. Prvo je oralno-kirurški tretman postave implantata u koštanu strukturu, a drugi je implanto-protetski tretman izrade nadomjestka.

Oralna kirurgija je grana stomatologije koja se bavi raznim kirurškim zahvatima u području usne (oralne) šupljine. Najčešći zahvati unutar oralne kirurgije su klasično i komplicirano vađenje zuba, vađenje neizraslih umnjaka, resekcija (odstranjivanje vrha) korijena, vađenje korijena zuba, kirurgija desni te razne estetske rekonstrukcije.

Garancija

Pacijentima se pružaju usluge jednakog standarda i kvalitete koji je propisan EU standardima (EN ISO 22794). Za svaki protetski nadomjestak dobiva se ISO Certifikat garancije kvalitete. Uz implantat se izdaje osobna knjižica o vrsti, indikaciji i LOT broju. Stomatološka oprema i materijali su "up-to-date" produkti.